Menu Vind een salon

Lang conisch haar: het geheim tot vlot volume

Horizontaal en recht knippen maakt een haarstijl elegant. Echter, zijwaarts en verticaal knippen, ofwel het haar in een trechtervorm laten lopen en gradatie aan de lengte toevoegen, zijn ook belangrijk. Zonder deze manieren zouden we nooit in staat zijn om volume te verwezenlijken in lang, conisch haar.

Het lange, conische kapsel: een 3D haarstijl

Volgens Delphine Courteille, haarstylist voor L'Oréal Professionnel, is de lange versmalde/conische coupe tijdloos. "Het is een basis haarstijl, zowel in de salon als in de studio!" Wat is er zo aantrekkelijk aan deze coupe? Het subtiele volume dat gecreëerd is door voorzichtig en vaardig versmallen, wat zorgt voor gradaties in het haar. Diegenen die de sprong hebben durven wagen kijken nooit meer om! Kijk bijvoorbeeld naar Jennifer Anniston, die het kapsel met haar iconische bob droeg tijdens Friends (het Rachel kapsel) en het tegenwoordig draagt met lang haar.

Een veelzijdige coupe die goed samen gaat met golven

"Wil je volume en beweging, dan zijn golven op conisch haar een uitstekend idee", aldus Delphine Courteille. Sterker nog; "Dit kapsel is geschikt voor alle gezichtsvormen. Maar ben voorzichtig met natuurlijk fijn haar: als het te versmald is kan het haar er erg dun uitzien." Zij herinnert ons er ook aan om de coupe geregeld bij te laten knippen, anders loop je het risico dat je 'het 80's effect' uitdraagt!

De ideale basis voor contrasterende kleuren

Delphine adviseert contrasterende kleuren (ook wel bicolar genoemd) op lang versmald haar, ongeacht of je nu een schaduwtint, babylights of zelfs normale highlights hebt. Dankzij de natuurlijke bewegingsvrijheid van dit kapsel (soms aangevuld door golven) geven de lichte kleuren bijna licht! Wat betreft styling raadt onze specialist aan om texturiserende producten van de L'Oréal Professionnel Beach Waves-lijn.

—  Gerelateerde artikelen  —

De zeemeerminvlecht, hippie chic voor lang haar

De zeemeerminvlecht is een echte basic, die het midden houdt tussen de losse vlecht, de schoolgirl vlechtjes en de klassieke vlecht. Zomers,...

De zeemeerminvlecht, hippie chic voor lang haar
De gevlochten kroon, de stijlkoningin voor lang haar
De gevlochten kroon, de stijlkoningin voor lang haar

Er hoeft geen blauw bloed door je aderen te stromen als jij een kroon wilt dragen! Het enige wat jij nodig hebt is lange lokken om op een sierlijke...

Vind een L'Oréal Professionnel salon bij u in de buurt

Meest gelezen