Menu Vind een salon

Een hoge, chique en uitgesproken paardenstaart voor lang haar

De hoge paardenstaart, die in de 90's heel populair was, is dit seizoen terug dankzij de popcultuur, en heeft zelfs de catwalks van 's werelds beroemdste ontwerpers overgenomen. Laten we deze super uitgesproken must-have stijl voor lang haar eens van dichterbij bekijken!

Een hoge paardenstaart: de meest minimalistische van alle XXL haarstijlen

Trap niet in het simpele voorkomen van de hoge paardenstaart. De hedendaagse hoge paardenstaart is platgemaakt aan de voorkant (zelfs een beetje wet-achtig) en super glad aan de achterkant. Het is een chique versie van de look die zo populair was onder popsterren in de jaren 90. Het bewijs dat hij helemaal terug is kwam toen het kapsel bij de laatste lente/zomer collectie van Dior op de catwalk opdook!

Lengte en dikte: het geheim van de hoge paardenstaart

Volgens Delphine Courteille, haarstylist van L'Oréal Professionnel, vergt deze stijl evenveel lengte (echte, geen fake) als dikte. Anders is het contrast tussen het plaatgemaakte gedeelte aan de voorkant en de gladde massa aan de achterkant niet duidelijk genoeg en mist het balans. Hoe dan ook, goed nieuws, het is namelijk een universele haarstijl: alle haarkleuren kunnen het dragen, en ronde gezichten hoeven ook nergens bang voor te zijn.

Een minimalistische haarstijl met veel variaties!

Het voordeel van deze simpele en effectieve hoge paardenstaart is dat het je mogelijk maakt te spelen met verschillende structuren, kleuren en zelf accessoires. Waarom ga je bijvoorbeeld niet voor een wet look aan de voorkant? Of je zou eens een dip-dye en donkere kleuring kunnen proberen, om eens te spelen met een twee-tinten effect. En natuurlijk kun je ook experimenteren met haarsieraden, een populaire keuze voor zowel internationale popsterren als haute-couture haarstylisten backstage!

—  Gerelateerde artikelen  —

De zeemeerminvlecht, hippie chic voor lang haar

De zeemeerminvlecht is een echte basic, die het midden houdt tussen de losse vlecht, de schoolgirl vlechtjes en de klassieke vlecht. Zomers,...

De zeemeerminvlecht, hippie chic voor lang haar
De gevlochten kroon, de stijlkoningin voor lang haar
De gevlochten kroon, de stijlkoningin voor lang haar

Er hoeft geen blauw bloed door je aderen te stromen als jij een kroon wilt dragen! Het enige wat jij nodig hebt is lange lokken om op een sierlijke...

Vind een L'Oréal Professionnel salon bij u in de buurt

Meest gelezen