Menu Vind een salon

De gladde bob: een chique en tijdloze haarstijl

De gladde bob is geen alledaags kapsel en kan echt uitkomen op steil haar. Vergeet de associatie met streng en ernstig, deze look kan ook verfijnd en flexibel zijn. Haarstylisten raden it-girls over de hele wereld aan om voor de gladde bob te gaan. Reden genoeg om eens te kijken naar deze tijdloze klassieker.

Een gladde bob is gewoon dé bob

Tuurlijk, de bob is een geometrische vorm die is uitgevonden door de man, met curves die er natuurlijk uitzien. Ondanks het nette en sierlijke voorkomen die bij dit kapsel hoort, ziet deze look er niet volledig "gemaakt" uit. De zelfverzekerde coupe is vlot en verfijnd. Daarnaast zorgt de vorm voor een vrouwelijke touch, omdat de nek en de kaaklijn mooi geaccentueerd worden.

Een bob: de perfecte compromis tussen kort en lang

Wil je het frisse effect van een pixie zonder teveel lengte te verliezen, dan is een bob het ideale kapsel. De gladde versie, die zowel past bij blond als bij brunette, brengt textuur en volume aan fijn haar. Bovendien kan een stylist de bob omtoveren tot een coupe met golven of krullen als jij wilt gaan voor nog meer glamour!

Glad, maar niet plat

Het lastige aspect van een gladde bob is ook hetgeen wat het juist zo aantrekkelijk maakt, namelijk volume. Het is moeilijk om volume te behouden als je je haar ook glad wilt hebben. Dus, vergeet rechthoekig en ga voor een kubusvormig kapsel. Om deze stijl vorm te geven adviseert L'Oréal Professionnel stylist ambassadeur Denis Holbecq om voor het föhnen een kleine hoeveelheid Full Volume Extra in je haar aan te brengen.

—  Gerelateerde artikelen  —

De bob met pony naar een kant

Er is niet veel nodig om jouw voorkomen te veranderen. Een klassieke bob met een rechte pony of bob met een pony naar de zijkant zorgt namelijk al...

De bob met pony naar een kant
De wavy lange bob met schuine pony, een stijl voor echte surfers!
De wavy lange bob met schuine pony, een stijl voor echte surfers!

Voor een look die tegelijkertijd wild en "it-girl glamorous" is, maken we de clavicut een tikkeltje wavy met de pony schuin opzij. Deze...

Vind een L'Oréal Professionnel salon bij u in de buurt

Meest gelezen